kaley.blog.hu

"Minden amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság."

Senki sem tündöklik örökké

2010.08.16. 14:08 - Kaley

Az emberek nem tudnak különbséget tenni aközött, hogy mi az, ami igazán híres, vagy csak egyszerűen hallottak róla. Ahogy aközött sem, hogy mit jelent híresnek lenni, vagy milyen példaképnek lenni. Attól, hogy valaki híres, sztár, vagy csak hallanak róla, az nem azt jelenti, hogy egyúttal követendő példa is. Sőt. Nézzünk csak rá a világ színészeire, színésznőire, a celebekre, a sztárokra. Közöttük hány olyan van, aki emberileg ér is valamit? Akinek nem a drogbotrányaitól híres a sajtó vagy ilyesmi? Nem sok, igaz? Sajnos.

Ugye itt vannak ezek a közösségi oldalak... Myvip, Iwiw, Myspace, Facebook, Vampirefreaks stb. A netcelebek elsődleges lakhelye. Az interneten a legegyszerűbb átverni és félrevezetni az embereket. Kialakít magáról itt egy profilt, egy képet magáról az ember, amit a külvilág felé sugároz. Ez ugye megnyílvánulhat abban, hogy pl. milyen képeket készít magáról,  milyen bemutatkozást ír magáról, mit ír ki a Facebook üzenőfalára, milyen layoutja van pl. Myspace-en. Vannak, akik blogot írnak, az pedig a legegyszerűbb módja annak, hogy valaki hamis tulajdonságokat tudjon sugározni magáról. Ugye egy blogot rengetegen olvasnak, ott szimpatizálhatnak a nézeteiddel, amik talán nem is a te nézeteid,nem is vagy ilyen valójában, csak jól hangzik, csak ez pozitív képet ad rólad, csak ezt szeretné olvasni a nagyvilág. Arc nélkül, lélek nélkül. Hazugsághálóban élsz. Vegyük azt, hogy ott ülsz a gép előtt, és netezel. Myvipen meglátod valakinek az imserősei közt XY-t, látod, 20ezer ismerős, biztos nagyon népszerű. Megnézed a többezer látogatottságú képeit, alatta végignyálazod az 5oldalas kommentárláncokat, ilyen olyan színes haja van, de nem azért, hogy felhívja magára a figyelmet. De ezek csak képek. Nem biztos, hogy az igazi énjét tükrözik. Szimpatikusnak tűnik első látásra, így hát teszem azt, írsz neki levelet, egy ideig tök rendes, a szimpatikus oldalát mutatja neked. Aztán lecsekkolod facebookon, megnézed a hivatkozásait, beleolvasol a blogjába, még jobban bevágódik nálad. Aztán felmész például a formspringjére - ha van neki - ott meg látod, tök bunkó, és kurvára nem olyan, mint amilyennek feltüntette magát előtted eddig. És kiábrándulsz. Csalódás. Újra csak itt tartunk, a csalódásnál. Ez a legrosszabb érzés, hidd el. Nem más fog tönkretenni, semmi más nem fog annyira felemészteni, mint a csalódás. Csalódsz, ha szerelmes vagy, csalódsz, ha hazudik a legjobb barátod, csalódsz, ha ez az illető másnak mutatta magát. Szép lassan rádöbbensz, ő is egy senki, üresfejű netceleb, vagy legalábbis ő azt hiszi magáról, pedig semmivel sem több vagy kevesebb, mint a többi ember, csak annyiban más, hogy van 20 ezer ismerőse, ami feljogosítja arra, hogy bunkó legyen veled, satöbbi, satöbbi.

És az a baj ezzel, hogy sokan olyasvalakire néznek fel, aki nem is az és olyan, amilyennek mutatja magát, emberileg nulla. Zéró toleranciával rendelkezik, és azt hiszi, hogy csak azért, mert van egy kis híre, körülötte forog a világ, mindenki az ő talpát nyalja, és bármit megtehet. Nem ítélkezem felettük, nem. Nem szoktam úgy ítélekezni mások felett, hogy nem ismerem az illetőt. De aki egy kicsit is nyitott szemmel jár ,az észreveszi, hogy megjátssza magát, betekinthet a maszk mögé. 

Toleranciára kellene tanítani az embereket, s ezek, akiknek van egy kis hírük, ezt kellene megtanítaniuk az embereknek, ha már egy kis figyelem övezi őket körül. Ehelyett csak pusztítás van és rombolás, meg hazugság. A TV-ből is ez folyik, az internet meg még jobban rombolja a társadalmat, még jobban butít. Hisz vegyük csak az ilyen napiszar meg hasonló oldalakat. Oké, lehetnek rajta vicces dolgok, vannak is, de a megjelent cikkek tartalma már ítélkezés, már bírálat. És épp ezért az ilyen oldalak szart se érnek. Kérdés, mi lesz ezekből a fiatalokból, akik egész nap ezeken az oldalakon lógnak, ismeretlenül ítélkeznek és bírálatot alkotnak...

De mint minden az életben, ez a "híresség" is múlandó, minden változik. Senki sem marad örökké ugyanaz, és olyan, amilyen volt. Senki sem tündöklik örökké.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaley.blog.hu/api/trackback/id/tr784693673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.