kaley.blog.hu

"Minden amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság."

Miért nem gondolkoztok?

2011.01.28. 01:44 - Kaley

Ami Magyarországon most folyik, egyértelműen népbutítás. Nem gondolkoznak az emberek. Mindenkinek megmondják mit csináljon, ha tetszik neki, ha nem. És azt is csinálja. Úgy viselkedik, ahogy az "elvárt", úgy öltözködik, meg minden. Ahelyett, hogy kiállna magáért. És felvállalná önmagát. Ahelyett, hogy felállna, és visszavágna, hogy "Igen, én ilyen vagyok és pont." Inkább beleolvad mindenki a tömegbe, minden csak fekete és fehér. Ítélkeztek, leszóljátok a másikat, csak mert azt hiszitek, az a menő. Ha már valaki kicsit is másképp néz ki, akkor naná, hogy bele kell rúgni egyet. Még egyet. És még egyet. Hogyne.

Miért hagyjátok, hogy titeket is beszennyezzen a média, a TV és az összes magazin? Szerintetek jó példát mutatnak? Jó példa az, hogy a bulvárlapok folyton mások magánéletén csámcsognak? Azt hiszitek a hírességek büszkék arra, hogy szerepelhetnek ezekben a szennylapokban? A normális részük kurvára nem. De persze van kivétel.
 Rombolás. Erről szól a mai világ. A szar minőséget kell szeretni, annak kell jónak lenni mindenkinek, nincs reklamáció. Hiába lélegzel, hiába beszélsz vagy cselekszel, ha csak egy gép vagy. Az értékeket pedig ki kell zárni az életünkből és el kell mellette haladni... Igaz? Naná... Rossz irányba halad ez a világ nagyon.
 
 Suliba is. Nézd meg, pofára osztogatják a jegyeket. Kevés a kivétel. De a tanárok is csak ezt a rossz példát tudják mutatni, hogy ítélkeznek ugyanúgy, mint az összes közönséges erkölcsileg nulla ember. Nem hagynak gondolkozni. A szádba rágnak mindent, vagy épp azt kérik, magolj be mindent. Azért kapsz dicséretet, ha kimásolod a könyv szövegét. Ez az igazi tudás? EZ?! Hát kurvára nem! Lehet le fog érettségizni magolásos módszerrel, lehet. De semmit nem fog így érni a nagybetűs Életben. Változnak az idők, változnak a szokások, az elvárások. Régen másképp volt minden, és lehet jobb is volt. Most meg... szorgalom=magolás. Egyenlő a nyalizással. (A legtöbb helyen...) Erről jut eszembe: irodalom óra. A tanárunk általában mindig diktál vázlatot, elég részletesen elmagyaráz mindent, a füzetben pedig mindez minimum 1-2 oldalt foglal el. Na és nem rég nem diktált vázlatot, elmondta a cuccot, és kérte az osztályt, hogy mindenki önállóan írjon vázlatot, plusz ott a könyv, keressük ki a lényeget, aztán majd számon kéri. 5-ös senkinek nem lett, nekem is egy ponton múlt volna, a többiek nagy része 2-est, 3-ast meg persze 1-est írtak. És nem egy ember fel volt háborodva, hogy ő miért kapott 3-ast vagy xy-féle jegyet, mert hát ő írt 1-1,5 oldalt. És NEM értik meg, hogy azért annyi a jegy, mert nem a kérdésre válaszoltak. Basszus. Ez a baj. Pont ez. Csak magolnak. És nem gondolkoznak. Pedig csak végig kellene olvasni azt a kibaszott kérdést... Elég baj, ha már ezt sem tudják értelmezni :/

Befejezésül...Semmiről nem lehet külön véleménye az embernek, mert még ezt is megszabják. Ítélkeznek. Már rögtön buta és rossz ember vagy, ha rá mersz gyújtani. Rögtön kurva vagy meg divatpicsa, ha színes a hajad. Véletlenül sem ember. Nem. De hiába, ti is csak beálltok a sorba, és nem lesz belőletek semmi. De én azt mondom nektek, kezdjetek el gondolkozni. Gondolkozzatok! És ne hagyjátok magatokat becsapni. Értékeljétek az igaz tudást, legyetek nyitottak, és ne ítélkezzetek! Járjatok nyitott szemmel. Nem szabad hagyni, hogy elvegyék a látásotokat. A jogot, hogy gondolkozzatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaley.blog.hu/api/trackback/id/tr854693795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.