kaley.blog.hu

"Minden amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság."

Társadalmi problémák

2011.02.17. 17:23 - Kaley

Tudom, már sokszor írtam erről a témáról, de folyton előkerül, és néha muszáj kiírnom magamból a dolgokat.

Megannyi társadalmi problémával küzdünk, s az ország 75% buta emberekből áll. Senki nem tesz semmit, mindenki csak áll, és vár, hátha magától rendbe jönnek a dolgok. Mindenki panaszkodik, de senki nem tesz semmit. Mit vártok, mi lesz így? Persze van pár ember, aki nyitott szemmel jár. De ez a pár ember kevés ahhoz, hogy változás jöjjön létre.
 
Mire jó a népbutítás? Hát arra, hogy a nemzetet, országot az orránál fogva lehessen vezetni. A nem gondolkodó ember nem fog eltöprengeni azon, hogy hé, biztos jó ez nekem, amire rá akarnak venni? Nem fogja végiggondolni a dolgokat. Nem fogja érteni, mi miért történik, csak azt fogja hinni, igen, ez a helyes, biztos nem akarnak nekem rosszat. Aztán majd nagyon nagyon sokára talán kinyílik a szeme, és rájön, hoppá, ez nem jó így. De nem biztos, hogy érteni fogja az ok-okozati összefüggéseket.

Igazából engem a legjobban elsősorban az oktatási rendszer idegesít. Itt kezdődik minden, ide lehet nagyon sok mindent visszavezetni. Igaz, akarnak bevezetni reformokat, csak nem azon a területen, ahol kellene. Nem az érettségi követelményeket kell módosítani, nem kellenek magasabb pontszámok se. Ezeknek semmi értelme. Mert alapból elég nehéz bekerülni egy-egy jobb egyetemre, miért gondolják azt, hogy itt kell keresni a baj forrását? Nem itt van a probléma. Mert az egy dolog, hogy valaki bejut az egyetemre. De mi van, ha az ott követelteket nem tudja teljesíteni? És miért nem tudja? Mert a középiskola nem készítette fel elég megfelelően. Az egyetemi tanároknak tehát ezt a hiányosságot pótolni kell, már ha érdekli őket annyira annak a diáknak a jövője, hogy foglalkozzanak ezzel. Illetve az is ott van a pakliban, hogy hé, nem kéne hagyni ezt, mert x év múlva ki fog engem eltartani, ha nem az itt tanuló egyetemisták... Na és mit tesz a középiskola? Továbbdobja a labdát az általános iskolába, hogy ott miért nem kaptak elég tudást, alapot a tanulók. Csak egymásra mutogatunk. Ami a középiskolát illeti, hát nem mindenki való oda. Sokan eljárnak, mert "muszáj". Ne muszájból járjunk már suliba. De könyörgöm, mi az, hogy valaki megbukik 9. osztályban?! Itt a suliban van olyan osztály, ahol a tanulók 90%-a megbukott félévkor. Ez mi?! Könyörgöm.. Aki ennyire nem képes, hogy legalább az elégséges szintet teljesítse, az minek jött középsuliba? Ha ennyire nem érdekli, akkor menjen, tanuljon szakmát, és kész. És lehet, jobban is meg fog élni belőle, mert manapság lassan érettségivel és diplomával az ember kitörölheti a seggét. Egyébként ami a sulit illeti, azért nem lenne rossz, ha lenne valaki, aki igenis leellenőrizné a tanárok munkáját, hogy megfelelően tanítanak-e és a többi.

Az a szar még, hogy az emberek későn veszik észre a dolgokat. Mit csinál a kormány? Semmit. Az emberek nem törődnek egymással. Felelőtlenek. És a butaságukkal, a tudatlanságukkal kérkednek. Úgy látszik, a XXI. századi Magyarországban ez a módi. Ahhoz is 3 lány halála kellett, hogy kicsit felkapják az emberek a fejüket, hogy hé, mi folyik itt éjszaka. Most pedig azt hiszik, az lesz a megoldás, hogy azért bezárnak meg megbüntetnek egy szórakozóhelyet, mert a DJ nem eredeti CD-kről játszik? Ez mi?! Meg hogy hajnal 1-kor kizavarnak a szórakozóhelyről, mert razzia. És aki ott volt, az mégis hogy megy haza? HAJNAL 1-KOR. Se vonat, se busz. Ez aztán aranyos. (Y) [osztálytársam mesélte ezeket a dolgokat, és elég szánalmas.] Nem most kellene már úgy csinálni, mintha érdekelné őket ez az egész dolog, meg úgy tenni, mintha csinálnának valamit. Nem most kell kapkodni.

És milyen lesz a jövő így? Mondják, hogy a jövőnél csak a múlt lehet sivárabb, de ebben az esetben ezzel nem értek egyet. A dolgok nem hiszem, hogy jobbra fognak fordulni. Nem a társadalmat kell megváltoztatni, hanem az emberek gondolkodásmódját. Meg egy kis toleranciára és empátiára kéne tanítani ez embereket, s mindjárt másképp állna mindenki a dolgokhoz. Előbb utóbb vér fog folyni, lesz még itt háború.

Ezzel most lehet egyet érteni, illetve nem egyet érteni, de aki érti, miről beszélek, és látja a problémát, azokat kérem, gondolkozzanak már el mindezen, mert én egymagamban kevés vagyok, hogy tegyek bármit is. De ha többen összefognánk, megelőzhető lenne a baj.

Aki pedig nem érti az összefüggéseket, ne kezdjen el okoskodni. Köszönöm. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaley.blog.hu/api/trackback/id/tr874693816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.