kaley.blog.hu

"Minden amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság."

Mi a szar ez itt

2011.05.23. 17:03 - Kaley

Aki itt él a környéken, az tudja, mivel jár a sok buszozás főleg a Kazincbarcika-Szendrő illetve Miskolc-Bódvaszilas útszakaszokon. Reggel is és délután is.

Minden reggel nagyképű köcsögökkel utazom, őket kell hallgatni, ahogy produkálják magukat a buszon, és ratyizenét hallgatnak. Tőlük hangos a busz. Ezt idővel a sofőrök is megelégelik, és szóvá teszik, és akkor jön ugye az anyázás, meg ilyenek. Ma reggel Szuhogyon az egyik sofőrnél betelt a pohár. Satufék, én meg jól előrezuhantam. Aztán közölte a tisztelt társasággal, hogy már a f*sza kivan, hogy mindig ezt kell hallgatni, ha nem hagyják abba, lezavarja az illetőt a p*csába. Szószerint így. És szerintem érthető.

A dolog másik része, a visszaút. Vegyük szintén a mai példát. Ma a 13 óra 55 perckor induló busszal jöttem, kicsi sárga Credo busz, amiről sajnos tényleg joggal állítható, hogy kívül sárga, belül fekete. Egyik osztálytársammal ültem, ő is kinyilvánította a véleményét, én inkább a dühömet próbáltam lenyelni és csak hümmögtem többnyire. Ugye ezekre a buszokra mindig odatéved jó pár felháborodott idősebb ember - jelen esetben a kultúrálatlanabb rétegből -, akik között akad jó pár bunkó egyed. A mai versenyző feltolakodik a buszra, mindenki kap egy kiadós hátbavágást a nagy szatyrok jóvoltából, aztán a busz közepén elordítja magát, hogy "Add mááá' át a helyedet!" A társa pedig elölről: "Hát állítsd fel őket, mit ülnek annyit, lökd fel mindet!" EZ MI?! Most őszintén: mi a pokolért nem lehet SZÉPEN megkérdezni, megkérni erre valakit? Meg egyáltalán: más is áll, és KIBÍRJA. Oké, van, aki tényleg beteg, vagy ilyesmi, de a kisebbség itt mutatja meg mekkora értelmi szinttel rendelkezik. Ebbe az egészbe az a szánalmas, hogy addig óbégatnak és sajnáltatják magukat, amíg valaki nem lesz annyira beszari, hogy felálljon és átadja a helyét, mert különben ki tudja, még ott verik szét a buszon. Csak azért, mert valaki fiatal, még lehet fáradt. Nem értem, miért van ezeknek minden megengedve. Most nem csak a buszhelyzetről van szó, hanem mindenről. Mindig ez van. A magyar fél, a cigány meg röhög a markába. És ha nem vette volna még észre az államvezetés, lassan MI vagyunk kisebbségben, nem pedig ők. Mert lassan az ő kezükbe vándorol át a hatalom, és mi nem teszünk ez ellen semmit. Mert hát szegények elmenekülnek, ha meglátják a csúnya gárdistákat. Én azt mondom: csak a bűnösök menekülnek ilyen helyzetben.

Azért elgondolkodtató ez az egész, és valóban ijesztő. Most komolyan hagyni fogjuk, hogy rajtunk élősködjenek, és még ha meglát az úton, a buszon, vagy bárhol, akkor még azt is szó nélkül fogjuk tűrni, hogy megalázzanak és beszóljanak?! Ilyenkor hol van a rendőrség, hol van a törvény és minden más? Régen hol lehetett ilyet megtenni? Sőt, ezek még ettől is durvábbakat is megtettek, de akkor is. Szóval a fő kérdés érthetőbben: MI A SZAR EZ ITT? Ez nem állapot. Nem nekünk kéne félnünk, hanem nekik. Az a baj, hogy kevés százalék értelmes rész, de hát a vér nem válik vízzé.

De most komolyan félni fogunk? Vagy megvédjük a múltunkat és a hazánkat... Választhatunk. NE LEGYÜNK MÁR ENNYIRE GYÁVÁK.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaley.blog.hu/api/trackback/id/tr794694118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.