kaley.blog.hu

"Minden amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság."

We will destroy ourselves trying to be someone else

2011.07.21. 00:34 - Kaley

Érdekes videókra lehet bukkanni YouTube-on: aki keres, legalábbis talál. Találtam egy videót, ami igencsak gondolkodóba ejti az embert, már aki képes rá, és nem siklik el a figyelme minden felett birka módra.Akinek eddig megmutattam, hirtelen nem is tudott rá mit mondani, ők is elgondolkoztak rajta, és ugyanazt érezték, mint én: alig tudták szavakba önteni azt, amit a videó hatására éreztek. Mert a valóságot mutatta meg, nem pedig azt, amit láttatni akarnak velünk. Illúziókat kergetünk. Sokféleképp lehet értelmezni a videót, és több dologra is ki lehet vetíteni. Ami nekem legelőször eszembe jutott róla, az a tanult viselkedési forma. Megszületünk, és körülnézünk. (Nézünk! De csak ritkán látunk, sajnos.) Aztán elkezdünk "beilleszkedni" a társadalomba. Próbáljuk a külsőnket olyanra formálni, amilyennek elfogadnának minket. Sokan megelégszenek ezzel, azt hiszik ennyiből áll egy ember, és kész. Hogy az a cél, hogy elfogadjanak. De szerintem nem ez a cél. Az enyém legalábbis többé már nem. Én önmagam akarok lenni. És inkább utáljanak azért, amilyen vagyok, minthogy olyasvalakit szeressenek, aki nem vagyok. Ne kergessen senki illúziókat! Ez az egész ebben a megközelítésben számomra még azt is megmutatja, hogy milyen könnyen csapdába eshetünk: próbálunk megfelelni az elvárásoknak, és a végén belerokkanunk. Egyre magasabbra kell kapaszkodnunk, egyre inkább éhezünk az elfogadásra, ami nem adatik meg, hacsak nem válsz olyanná, amilyennek látni akarnak.
Másik értelmezés: szerelem. Az előzőt teljesebbnek érzem, de ez is benne van a pakliban. A szerelemben is alkalmazkodnunk kell valamilyen mértékben a másikhoz, de sohasem annyira, hogy közben elfelejtsünk önmagunk lenni, vagy elnyomjuk a másikat, és megváltoztassuk. Ha mindenáron meg akarjuk változtatni a másikat, akkor az azt jelenti, hogy nem azért szeretjük őt, amilyen. Egy illúziót kergetnénk megint csak.

A TV-ről és a benne sugárzott dolgokról is lenne pár gondolatom. Miért hiszi azt mindenki, hogy amit ott mondanak, az úgy jól is van? Nővérem mondta, hogy a Viván valami stylist azt mondta, hogy a szilikonpánt ciki, inkább ne vegyünk fel melltartót az ujjatlan felsők alá. És én erre: EZ MOST KOMOLY? Csak azért, mert az ő neve alatt ott van, hogy "stylist", és ezáltal van "tekintélye", még nem azt jelenti, hogy igaza is van. Mi az, hogy valaki eldönti, és akkor már csak az a jó? Meg mi az, hogy gáz a szilikonpánt? Ennyi erővel bugyit se kéne felvenni, mert ha lehajol az ember, kilátszódhat. Bakker.

"Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság."

Mindent összevetve: ez a világ torz és gonosz. Hazugságokból építik fel körénk az egész mindenséget. Elpusztítjuk magunkat, miközben teljesen másnak próbálunk látszani.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaley.blog.hu/api/trackback/id/tr704693983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.