kaley.blog.hu

"Minden amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság."

Nyár van

2011.08.01. 03:27 - Kaley

Észre sem vesszük, és elillan az egész nyár; már augusztusnál tartunk. Sokan vannak gondolom, akik pont úgy, mint én csak ültek otthon szinte egész nyáron. Ha az ember le tudja foglalni magát valamivel, akkor nincs is ezzel gond. Netezünk, olvasgatunk, rajzolgatunk, zenét hallgatunk, fotózgatunk, filmeket/sorozatokat nézünk. Házimunkát végzünk, takarítunk, stb. Néha találkozunk ismerőseinkkel, barátainkkal, vagy akár egyedül is sétálhatunk nagyokat.

Tehát éldegélünk, elvagyunk így is, köszönjük szépen. Éljük az életünket, pihengetünk. Vagyis élnénk, ha nem akarnának folyton irányítani minket. Őszintén szólva utálom azt látni az újságokban, hogy folyton el akarnak küldeni minket valahová, és szinte meg akarják szabni, hogy mivel töltsük a nyarunkat. Jobban mondva nem csak az újságok, mert máshol is ezt látni, hallani és olvasni sajnos. Pl. járjunk társaságba, mert csak úgy érezhetjük jól magunkat, mert ha nem, akkor magányosak leszünk, stb. Ez hülyeség. Szerintem. Arra nem gondolnak, hogy vannak, akik társaságban kényelmetlenebbül érzik magukat? Vannak, akiket kifejezetten fáraszt vagy épp nyomaszt az effajta nagy társas összejövetelek, pl. egy idő után én is elkezdem kényelmetlenül érezni magam. Aztán vigyük a gyerekeket táborokba, ne üljünk otthon, mert az kifejezetten rossz dolog, és csak unatkoznánk. Csak a buta ember unatkozik. Én mikor kezdem azt érezni, hogy valami már nem köt le, akkor is kitalálok valamit. Kimegyek sétálni egyet még akkor is, ha egyáltalán nincs kedvem, vagy nézek egy filmet, olvasok, zenét hallgatok. Tök mindegy, csak csinálnom kell valamit. Igaz, hogy végtelenül lusta vagyok, de az egyhelyben való ücsörgést sem szeretem.

Az a baj az előbb felsorolt dolgokkal, hogy már a csapból is ez folyik, és elhiszi mindenki, hogy ez így van jól. Dehogy van így jól! Szerintem nem azzal kellene foglalkoznunk, mit találnak ki egyes emberek, hogy szerintük mi a jó. Hanem azzal, hogy mi mit találunk jónak, félretéve a lustaságunkat és minden mást, ami gátol minket. Én azt veszem észre, hogy az emberek mostanság egyre kevésbé élvezik a nyarat, meg úgy általában másképp állnak a dolgokhoz. Pedig nem rosszabb a helyzet, csak elhisszük. Egy adagban kaptuk meg a rosszat és a pofonokat a kormánytól, és most próbálják eredménytelenül gatyába rázni az országot, amit leginkább az egyszerűbb polgárság sínyli meg. De egyébként ezt már rég elkúrták, én nem látok fényes jövőt hazánknak, más okokból kifolyólag is.
Kevés ember képes optimista maradni a nehezebb időkben is, és kitartani. Irigylésre méltóak sokszor. Az a baj, hogy minél inkább felnövünk, annál inkább pesszimistábbak leszünk. Nézzük csak a gyerekeket! Ők még szabadok, használják a fantáziájukat, nem szomorkodnak, és mégis elfelejtjük, hogy övék a jövőnk, és mi mégis tönkretesszük azt. Ez a világ már sehogy sem tetszik nekem így, de talán mindig is ilyen volt ez, és régen sem volt jobb, csak ezzel hitegetjük magunkat.

Kicsit kezdek eltérni a tárgytól...szóval. Én nem értem miért kell ráfogni szinte már mindenre (!) hogy rossz, meg káros, meg stb. Nézd csak az élelmiszereket, és egyebeket, szinte már mindentől meghalunk sajnos. Na persze. Én kételkedem ebben is. Mértékletesség...ez a kulcsszó mindig. Csak nem mindig vagyunk tisztában a határokkal. Pl. gépezni se rossz, ha az ember értelmes dologgal üti el az időt és jó dologra használja. Olvasgat, tanulgat, ilyesmi. Kikapcsolódásként sem rossz megnézni online egy filmet, vagy ilyesmi, szerintem. Mondjuk azt, ha valaki csak játszik valami gagyi játékkal egész nap, azt én is értelmetlennek tartom.

Egyébként annyira nehéz feldolgozni az ilyen témákat, mert minden csak nézőpont kérdése. Nem vagyunk ugyanolyanok. De az ilyen "megmondommitcsinálj"-dolgokat utálom. És hogyne, lehet védekezni azzal, hogy "az emberek nem tudják mi jó nekik", én meg erre azt mondom, hogy nem minden ember birka, és nem állatok vagyunk, hogy majd x valaki megmondja mi legyen vagy mi nem. Nem tudom, mért jó ez, de valahogy nem látok benne értelmet... 

"Az ember szabad: de megszűnik az lenni, mihelyt nem hisz szabadságában: és minél több hatalmat tulajdonít a végzetnek, annál többet rabol el saját szabadságából."

A bejegyzés trackback címe:

https://kaley.blog.hu/api/trackback/id/tr374693851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.