kaley.blog.hu

"Minden amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság."

Cicabarátság

2011.11.01. 14:50 - Kaley

Címkék: bipoláris macska

Emlékszem, mikor kicsi voltam, imádtam a macskákat. Persze, még most is szeretem őket, csak épp nem engedhetem meg magamnak, hogy macskát tartsak. A kutyám finoman szólva rühelli őket, s miután a legutóbbi macska a háznál majdnem elveszítette az egyik lábát a kutyámnak köszönhetően, onnantól kezdve íratlan aranyszabály: nincs több macska a háznál. 

Több mint 10 éve pedig valami megmagyarázhatatlan kötődés alakult ki köztem és a szomszéd macskája között. Problémás gyerek voltam, az tény. Akkoriban volt jó pár komoly családi probléma is, s én nehezen tudtam mindezt feldolgozni. Talán emiatt alakult ki ez a mostani bipoláris vagy disztímiás állapotom... (Majd egy hónap múlva kiderül...) Emlékszem, gyakran küzdöttem alvászavarokkal, s volt, hogy felkeltem az éjszaka közepén, csak azért, hogy lássam azt a macskát. Szakadó esőben is átmásztam a kerítésen, és kerestem azt a macskát. Aztán egy idő után a macska eltűnt, ahogy a szomszédlány mondta, "elment meghalni". (Amit sajnálok, hogy nem jut eszembe a macska neve... csak annyit tudok, hogy szép, vörös macska volt) Lehet, kissé kelekótyának tűnik ez a bejegyzés, de egy pár napja már itt motoszkál a fejemben ez az emlék, és muszáj volt kiírnom.

Igazából sosem tudtam emberekkel normális, bizalmi/baráti kapcsolatokat kialakítani. Egy idő után szép lassan mindenkit ellökdösök magamtól, akaratlanul bár, de ez van. Főleg a depresszív fázisaimban. Azt hittem, ez az egy hét szünet jót fog tenni, kibillenek ebből a hülye depis időszakból, de nem. Szombaton volt csak ilyen kilengés, azóta csak tesznyülök, nem csinálok semmit, legszívesebben átaludnám az egész napot. Utálom ezt az érzést. Valamiért úgy érzem, hogy bárhogy is alakul majd az életem, legbelül mindig magányosnak fogom érezni magam, és úgy érzem, sokkal jobb nekem egyedül. Ez már megszokott állapot szinte. Néha irigylek másokat, hogy mennyi barátjuk van, stb. de tudom jól, hogy ezek mind csak felszínes kapcsolatok, amikből én nem kérek többet, köszönöm szépen. Eleget csalódtam már 18 év alatt...

A bejegyzés trackback címe:

https://kaley.blog.hu/api/trackback/id/tr444693857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.