kaley.blog.hu

"Minden amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság."

A blogírás előnyei és hátrányai

2012.05.08. 22:59 - Kaley

Címkék: blog

Mostanában elgondolkoztam azon párszor, hogy miért érdemes blogot írni (vagy hogy egyáltalán érdemes-e). Persze, manapság ez egy jogosan felmerülő kérdés, hogy a blogok terjedése árt-e vagy használ-e épp akár a blogíróknak akár az olvasóknak. Mint minden éremnek, ennek is két oldala van, megvannak az előnyei annak ha valaki megosztja a véleményét a nagyvilággal, és persze a hátrányai is, melyek extrém esetekben felettébb kellemetlenek is lehetnek.

Az előnyök közül elsőként említhetném a véleményformálás lehetőségét. Mindenkinek joga van saját véleményformáláshoz, s erre egy blog kitűnő lehetőséget ad. (Mellesleg vita is születhet belőle, ha ellentétes nézőpontok ütköznek a kommentekben, de az már csak mellékes.) Mire jó még egy blog? Például fejleszti a kreativitást. Kiélheti rajta az ember a grafomániáját. És ami talán a legfontosabb: létrehozhat valami maradandót, valamit, ami csak az övé. 

Na persze ne feledkezzünk meg a hátrányokról sem. Szerintem az egyik legnagyobb hiba, amibe blogger beleeshet, az az, ha túl kitárulkozó, s emellett cseppet sem kívánja titkolni valódi kilétét. Bár nem is muszáj túl kitárulkozónak lenni, a rosszakarók mindenütt megtalálják az embert. Elég kellemetlen dolog, ha folyton kémkednek az ember után (saját tapasztalat...) s folyton azt lesik, mibe tudnának belekötni, s mit tudnának elhasználni az ember ellen. Továbbá bizonyos kor alatt nincs meg a témaválasztás szabadsága, s kell egy bizonyos érettség ahhoz is, hogy minőségileg elfogadható tartalmas irományt tudjon létrehozni a kedves blogger.

Összességében, jó dolog a blogírás, csak nem mindegy, kikkel osztja meg az oldalát az ember. A sok olvasó is pozitívumként fogható fel, míg nincs köztük egy olyan sem, akinek nem feltett szándéka tönkretenni az embert. (Na jó, ez kicsit erős volt, de van ilyen is, lássuk be.) Egy blogra idő kell, és akkor jó, ha van is rá igény. Mondjuk én órákig el tudok szórakozni a designnal, a statisztika elemezgetésével. Fura, ez a blog már 2 éve megvan, és azóta is foglalkozom vele, csinálom, és érdekel. Régen rengetegszer fogtam blogírásba, és mindig abbamaradt. Ezt viszont már szeretem, és vannak pozitív visszajelzések, ami miatt megéri folytatni, az összes hátránya ellenére. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaley.blog.hu/api/trackback/id/tr884693913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.