kaley.blog.hu

"Minden amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság."

Ismételt makkerkodás

2012.11.29. 21:01 - Kaley

Címkék: személyes

Rég írtam már, főleg személyes hangvételű bejegyzést. Nos, itt az idő, hogy pótoljam a hiányosságaimat. Most végre van miről írnom: érettségi.

Szóval, tudniillik, én a Jókaiban kezdtem a pedagógia szakot emelt óraszámú angollal, és hogy haszna is legyen ennek, úgy döntöttünk idén ősszel megpróbáljuk az előrehozott érettségit. Mentünk volna mi már hamarabb is, de valamilyen okból kifolyólag eddig nem jött össze (inkább nem részletezném :D).

Augusztus végén volt az osztályozói vizsga, amin ugyebár megkaptuk az utolsó év végi jegyünket, ez mindenkinek ötös lett, örültünk mint majom a farkának. Aztán maradt másfél hónapunk, hogy felkészüljünk az írásbelire, és egy hónap, hogy a szóbelire is. Na már most, tudni kell rólam, hogy hihetetlenül lusta teremtés vagyok, annak ellenére, hogy [szerintem] jó vagyok angolból, főleg ahhoz képest, hogy én a többiekkel ellentétben nem 10 éve tanultam a nyelvet, csak mióta középsuliba kerültem. Így hát nem mondhatnám, hogy túlzásba vittem a tanulást, sőt :D (Anno infó érettségire is csak 2 tételt tanultam meg, de olyan tételt húztam, amiről volt fogalmam legalább :D)

Na de most, hogy túl vagyok a szóbelin is, megvan már a hivatalos eredmény, melyet e posztban szeretnék megosztani :3

Írásbeli pontjaim: 103 / 117 (annak ellenére, hogy szart se tanultam rá, az osztályból nekem lett a legtöbb pontom :D)
Szóbeli pontjaim: 30 / 33 (erre még annyit se tanultam, de meglett! :D)
Összesen: 133 / 150
Százalékban: 88%

(Végeredményben 4 db 4-es és 4 db 5-ös érettségink lett, 8-an voltunk)

Tény, hogy ez az érettségi a Surányiban zajlott, és hát mindenki "kicsit "lenézi ezt a sulit... De amúgy igazából ezek a pontok meg ilyenek nagyon nem iskolafüggőek, hanem a tanár jóindulatán múlnak. Szerencsénk volt, mert kedves és igazságosan osztályozó tanárral volt dolgunk. (Ja, és hozzátenném, hogy lehet nem idejárnak a legokosabb, legjobb eredményekkel rendelkező diákok, itt mégis van legalább _összetartás_ az odajárók között...)

Igazából most már sokkal kevésbé félek a tavasszal esedékes emelt szintű érettségitől, ott végül is már csak az a lényeg, hogy a 60% meglegyen (szóbelivel együtt).

Egyszóval: volt makkerkodás bőven :D

A bejegyzés trackback címe:

https://kaley.blog.hu/api/trackback/id/tr664938477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.